Muze van de Gouverneur

culturele activiteiten in Heusden Vesting

GOUVERNEURSTHEATER 

            So long Cohen - Ernest Beuving                      donderdag 14 december 2017  

Ode aan Leonard Cohen: 'So long Cohen'

 

In 'So long Cohen' zoekt schrijver en verteller Bas Steman op zijn zolderkamer naar antwoorden. Die zoektocht voert hem langs Cohens vele prachtige poëtische liedjes, die gezongen worden in de sfeer van het origineel en soms in vrije muzikale vertolkingen. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshow-podium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving, imitaties/ persiflages van tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van Maarten van Rossum en Jules Deelder, tot Nico Dijkshoorn. 

So long Cohen wordt zo een heerlijke avond muziek, poëzie, humor en ontroering in een oprechte ontdekkingsreis naar ieders inspiratie door de diepe ziel van Cohen. 

Bas Steman, schrijver en verteller / Ernest Beuving, spel, zang en gitaar / Marlies Claasen, zang / Tom Klein, gitaar/ Ariane Greep, zang 

 

Op 11 november 2016 hoorde de wereld: “Met diepe droefheid melden wij dat de legendarische dichter, songwriter en artiest Leonard Cohen is overleden. Daarmee hebben we
 één van de meest vereerde en visionaire muzikanten verloren.” Cohen was bij het grote publiek vooral bekend van de nummers Halleluja, Suzanne en So long Marianne.

Voor deze try-out reserveert u kaarten van € 17,50 via kaarten@muzevandegouverneur.nl.  Aanvang 20.30 uur. Het Gouverneurscafé is vanaf 19.45 uur geopend.