Muze van de Gouverneur

culturele activiteiten in Heusden Vesting

GOUVERNEURSTHEATER 

  Lied van mijn vader - Ernst de Corte       

zaterdag 18 november 2017 

 ODE AAN JULES DE CORTE

Ernst de Corte zingt “Lied van mijn vader”. Een ode aan zijn vader Jules de Corte, want Ernst wilde niets liever dan het erfgoed van zijn vader opnieuw over het voetlicht brengen. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Ernst de Corte heeft, als gitarist in verscheidene ensembles, ook een muzikaal leven los van zijn vader, maar dat belet hem niet om een nieuwe gloed te leggen over de onsterfelijke liedjes van De Corte senior. Pianist Guus Westdorp, gepassioneerd liefhebber van het Nederlandse lied, begeleidt hem daarbij.

Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Dat was Jules de Corte.* De rode draad in zijn werk was zijn streven naar een menselijke maat, het zoeken naar de kern der dingen, naar rechtvaardigheid, naar vrijheid en respect voor het individu, gevat in 1.000 levens-liedjes.

       DE MAN DIE GISTEREN             OVER VANDAAG ZONG     

Op donderdag 16 november zal de VerhalenTafel geheel zijn gewijd aan het leven en werk van Jules
 de Corte. Een luisterlezing door Ron van der Most, vriend en bewonderaar van deze grootmeester van het luisterlied. Toegang gratis!

Voor de voorstelling van Ernst de Corte reserveert u kaarten van € 19,50 via kaarten@muzevandegouverneur.nl.         Aanvang 20.30 uur.                                         Het Gouverneurscafé is vanaf 19.45 uur geopend. 

   


 

 

 

*  

 is een nieuwe pagina.

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.