Muze van de Gouverneur

culturele activiteiten in Heusden Vesting


OOR voor MUZIEK 

LUISTERLEZING               ZONDAG 11 MAART 2018  

Tijdens deze luisterlezing zal Neil van der Drift niet alleen uitgebreid stil staan bij het ontstaan van het drumstel en hoe deze zich ontwikkeld heeft tot vandaag de dag, maar ook  life zijn beats en roffels laten horen.


Deze tijdlijn rondom het instrument is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van de muziek door de jaren heen. Aangevuld met diverse audio opnames, videoregistraties, sappige verhalen en anekdotes word je meegenomen in de wereld van het slagwerk, waarbij een reis wordt afgelegd van de prehistorie tot nu en van het oosten van China tot het westen van de Verenigde Staten! Al op zevenjarige leeftijd werden de eerste stappen gezet naar de muzikale carrière als drummer waar hij vandaag de dag staat. Via omzwervingen langs diverse stijlen werd de ware passie gevonden in de verscheidenheid van de jazzmuziek, waarbij vooral het improviserende aspect een magnetische werking op Neil had, met een jazzopleiding aan het Fontys conservatorium als gevolg.Voor het uitvoeren van zijn eigen composities vormde hij de Neil van der Drift Group. Een 10-koppige band van traditioneel jazz sextet met twee blazers, een zangeres, aangevuld met een klassiek strijkkwartet. In 2015 reisde hij 5 weken door China, waarbij maar liefst 20 grote steden langs de gehele oostkust van het land werden aangedaan.       


Kaarten ad € 12,50 (incl. één kop koffie/thee) zijn te bestellen via kaarten@muzevandegouverneur.nl of via het bestelformulier op deze site.  Aanvang: 11.00 uur. Het Gouverneurscafé is geopend vanaf 10.15 uur.