Muze van de Gouverneur

culturele activiteiten in Heusden Vesting

Museum het Gouverneurshuis

                                   TENTOONSTELLINGEN 

De Canon van Heusden

Wie kent niet de Canon van Nederland? Een vrolijk slingerende tijdbalk, met in 50 vensters belangrijke personen en gebeurtenissen die samen laten zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu leven. Maar hoe zit dat met de gemeente Heusden? Welke personen zijn belangrijk geweest voor de verschillende kernen? Welke gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat Heusden zijn prachtige stervormige uiterlijk kreeg? Wat heeft de Tweede Wereldoorlog voor Drunen betekend?

De tentoonstelling De Canon van Heusden geeft hier antwoord op. Met deze expositie sluit het Gouverneurshuis aan bij de grote viering in 2018 van 700 jaar hoogtepunten uit de historie van Heusden.

In de wisselexpositieruimte van het museum vindt u een aantrekkelijke mix van schilderijen, tekeningen, verhalen, video en foto’s van 700 jaar hoogtepunten uit de historie van Heusden.

Kom naar het museum en beleef de historie van Heusden!

Voorjaar 2018 tot najaar 2018

Blikvangers van de expositie zijn objecten die de ontwikkeling van 700 jaar Heusden weergeven. Van zestiende-eeuwse kanonskogels tot verhalen over vluchtelingenopvang en van heldhaftige patriotten tot de scheepsschroeven van Lips. 

De Canon van Heusden is er niet alleen voor volwassenen. Juist voor kinderen is er van alles te ontdekken en te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  is een nieuwe pagina.

Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.