Muze van de Gouverneur

culturele activiteiten in Heusden Vesting

THEATER TUSSEN DE SCHUIFDEUREN 

THEATERFESTIVAL IN HEUSDEN VESTING

zaterdag 14 april 2018


Janneke Jager, cabaretière: In ‘Decorum’ worstelt Janneke met de Tijd. Zij staat met één been in haar verleden en met haar andere been probeert ze de toekomst weg te duwen, bang voor verval. In de spagaat van ouders die zorg nodig hebben en de 40 die alarmerend aan de horizon staat, voelt ze de druk om, nu het nog kan, groots en meeslepend te leven. Willkommen, Bienvenue, Welkom! Chansonnière Annemiek van Bussel bouwde sinds 2004 aan een rijk repertoire rond Franse en Duitse chansons. Denk aan Brel, Piaf en Barbara, maar ook Hildegard Knef, Bertolt Brecht en Friedrich Hollaender, bekend van het Berliner Cabaret. Sinds kort komt daar ook steeds meer Nederlandstalige kleinkunst bij. Annemiek wordt begeleid door Ton Kerkhof, gitarist. Het muzikaal kleinkunst duo Lammert & Herik bestaat uit Bart Jakobs en Joran Welling, studenten aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Zij spelen 'Droevige Deuntjes' waarin ze zwelgen in zoete melancholie en het leed van de wereld verzachten met grappige verhalen, prachtige muziek en met een beetje geluk een spetterende toegift.

 


‘Ongeremd’, bestaande uit Joey Touwslager en Bas van Klompenburg (Plus muzikale begeleiding), is hét cabaretduo van Almere. Zij zijn in Almere namelijk de enige. Maar wanneer deze jongens eventjes niet in Almere zijn, dan is daar ook meteen niets te beleven. In 2012 besloten zij zich vanuit de toneelopleiding te gaan focussen op het maken van cabaret. En het schrijven van kleinkunst-pop liederen. En toch ook wel een beetje muziektheater. Wat uiteindelijk resulteerde in een creatieve-mix:   Ongeremd cabaret !

Voor deze voorstellingen reserveert u kaarten van € 27,50  (of als Vrienden van de Gouverneur € 22,50) via kaarten@muzevandegouverneur.nl of via het bestelformulier op deze site of die op de website www.theatertussendeschuifdeuren.nl  Aanvang 19.15 uur.